Autorităţile sud-coreene au publicat rezultatele propriei anchete privind Galaxy Note 7

- Adrian Ungureanu
169

Autorităţile de reglementare din Coreea de Sud au făcut publice rezultatele propriei anchete privind scandalul iscat de bateriile explozive de pe telefoane Samsung Galaxy Note 7.

Din păcate nicio surpriză faţă de concluziile oferite de Samsung în urma anchetei sale interne. La fel ca şi raportului Samsung şi cel al autorităţilor scot în faţă design-ul defectuos al bateriilor.

“Am descoperit că bateriile că (atât cele produse de SDI, cât şi cele de ATL) au avut aceleaşi cauze care au determinat exploziile şi nu am găsit niciun alt defect în design-ul telefoanelor. Bateriile de pe Note 7, au fost atipice faţă de bateriile de pe alte telefoane, prezentând materiale din componenţa anodului în ambii poli ai bateriei. Răspândirea acestor materiale şi defectele din stratul de protecţie care izola cei doi poli sunt principalele cauze care puteau conduce la producerea de explozii”, se arată în raportul citat de presa sud-coreeană.

Nu ne miră că şi autorităţile sud-coreene au găsit aceleaşi cauze, rezultate similare fiind prezentate de mai mulţi terţi, chiar înainte ca Samsung să-şi prezinte rezultatele anchetei interne. Rămâne de văzut dacă Samsung va găsi un design mult mai sigur pentru baterii de acum încolo. Dacă situaţia se va repeta, Samsung va mai reuşi cu greu să recâştige încrederea fanilor săi.