Autorităţile din India pregătite să permită Apple să producă telefoane în ţară

291

Apple încearcă de ceva timp să se poată extinde în India, a doua cea mai mare piaţă de telefoane din lume după China. Compania americană doreşte să-şi deschidă propriile magazine în această ţară, dar legislaţia nu-i permite.

Apple crede că dacă va deschide magazine în India ar putea să vândă mai mult. Aşa cred şi analiştii din această ţară. Piper Jaffray Gene Munster crede că Apple ar fi putut vinde în 2016, cel puţin 62 de milioane de telefoane în plus, dacă gigantul american ar fi avut o prezenţă mai mare.

Problema este că legislaţia indiană prevede ca pentru a deschide magazine fizice, o companie să producă în ţară cel puţin 30% din produsele vândute. Iar asta este problema pe care Apple încearcă să o rezolve de ceva timp.

Potrivit celor de la Wall Street Journal, Apple ar fi ajuns la un acord cu autorităţile indiene care ar fi gata să permită companiei americane să-şi deschidă unităţi de producţie în ţară. Nu e ca şi cum nu le-ar fi permis, a mai fost problema că şi Apple ar fi cerut ceva beneficii guvernamentale.

Dar acum s-ar fi trecut de tratative iar semnarea unui acord ar fi gata să se producă. Ar fi o reuşită pentru business-ul american pentru că India, la fel ca şi China, oferă o mână de lucru ieftină, iar condiţiile nu ar fi cu mult mai nefavorabile decât cele din China.