Autoritățile chineze au blocat comunicațiile mobile pentru Apple Watch 3

361

Se pare că autoritățile chineze nu sunt de acord cu modul în care funcționează ceasul celor de la Apple în ceea ce privește posibilitatea de a se conecta la serviciile de telecomunicații mobile.

Legislația chineză îi obligă pe cei care au dispozitive care au nevoie de o cartelă SIM pentru a se conecta la servicii online să se înscrie cu numele lor real, folosit pentru a avea acces la datele mobile. Problema e că utilizatorii de Apple Watch 3 se pot conecta la orice operator pentru că ceasul nu are cartelă SIM dedicat pentru un operator. Acesta vine cu un eSIM, cartelă electronică integrată, care poate fi compatibilă cu rețelele oricărui operator de telecomunicații.

Inițial, cei care și-au cumpărat Apple Watch 3 au avut acces la rețeaua China Unicom, dar comunicațiile au fost blocate la puțin timp după ce ceasul a fost lansat în China. Accesul la rețeaua China Unicom a fost doar unul temporar și cu scopul de a testa noile funcții ale ceasului. În intervalul 22-28 septembrie a fost posibilă conectarea la rețeaua operatorului controlat de statul chinez, dar după această dată accesul a fost blocat și nu a mai fost reluat până acum.

Probabil după cum ați mai auzit, autoritățile chineze controlează destul de strict activitatea populației în mediul online, iar un asemenea dispozitiv ar putea fi folosit pentru a ascunde identitatea utilizatorului. Autoritățile chineze vor să aibă posibilitatea de ai pedepsi rapid pe cei care nu se conformează regulilor, iar un astfel de dispozitiv nu le-ar permite o identificare a ”făptașilor” cu ușurință.

Este însă dezamăgitor pentru cei care au cumpărat ceasul. Un exemplu ar fi al unui tânăr de 19 ani, Qiu Tian, care a declarat pentru publicația americană The Wall Street Journal că are un dispozitiv de 600 de dolari cu care ar putea să efectueze apeluri telefonice sau să intre pe internet, dar nu o poate face din cauza acestor restricții. Acesta a declarat că se aștepta să existe limitări, dar nu se aștepta la o blocare completă și după un timp atât de scurt.