Autoritățile americane i-au speriat și pe cei de la Best Buy să nu mai colaboreze cu Huawei

- Adrian Ungureanu
413

Începe să devină tot mai clar că Huawei, deși s-ar putea bucura de ceva popularitate în rândul consumatorilor, nu este primită cu căldură de autoritățile americane.

Pe la mijlocul lunii februarie șefii celor mai mari agenții americane, printre care CIA, FBI și NSA le recomandau cetățenilor să nu cumpere telefoane de la Huawei și ZTE pentru că reprezintă un risc pentru securitatea națională a SUA.

Tot sub presiunea autorităților, doi mari operatori de telecomunicații, AT&T și Verizon au refuzat să mai primească telefoanele Huawei în oferta lor, deși inițial au bătut palma.

Acum, Best Buy, unul din cei mai mari retaileri din țară, ar urma să scoată din oferta lor telefoanele Huawei, urmând avertismentele date de șefii agențiilor americane.

Contactate de presa americană cele două părți nu au negat ruptura, dar au preferat să nu discute motivele renunțări colaborări, ambele având oarecum același discurs, semn că s-au înțeles între ele să nu vorbească.

Best Buy a spus că ”noi nu discutăm despre detaliile din contractele semnate cu clienții noștri, iar deciziile de a vinde sau nu unele produse pot fi din mai multe motive. De cealaltă parte, Huawei au comentat că ”este în politica noastră să nu discutăm detalii despre relațiile cu partenerii noștri”.

Ceva s-a întâmplat, dar se pare că atât Best Buy, cât și Huawei încearcă să arate că nu au ceva, una împotriva celeilalte. De obicei, în astfel de cazuri, motivele pot fi externe, adică imixtiunea autorităților americane care vor să blocheze vânzarea produselor chineze pe piața americană.

Numai, că americanii uită că în SUA, în fiecare an intră câteva zeci de milioane de iPhone-uri, care sunt produse tot în China.