Audi îşi va echipa instrumentele de bord cu procesoare Exynos de la Samsung

- Adrian Ungureanu
536

Sistemele de infotainment de la bordul maşinilor Audi vor fi echipate cu procesoare produse de gigantul sud-coreean, Samsung, procesoarele Exynos, făcându-şi astfel, loc şi pe piaţa auto. Este posibil ca Samsung să-şi folosească deja procesoarele pe propriile maşini, dar nu există informaţii în această privinţă.

Samsung Electronics şi Audi au anunţat oficial acest lucru, constructorul auto german, continuându-şi programul demarat încă din 2010, care prevede dotarea maşinilor cu tehnologie de ultimă oră.

Parteneriatul dintre cele două companii nu este nou. Samsung oferă deja display-uri OLED pentru sistemele de pe maşinile Audi, sistem care au fost prezentat încă de la începutul anului trecut, la CES 2016, în Las Vegas.

Samsung are experienţă pe piaţa auto. Pentru cei care poate nu ştiu, producătorul de telefoane, televizoare, maşini de spălat sau frigidere, produce şi maşini, care se vând pe piaţa sud-coreeană. În Europa, compania a ales să nu le aducă niciodată pentru că europenii nu vor maşini de la aceeaşi companie de la care au televizor şi frigider.

Acest lucru nu i-a împiedicat pe cei de la Daewoo să se extindă către Occident. Din păcate pentru ei, nu au prosperat, nici în Europa, nici mai la Vest de ea, dovada că Samsung are motive întemeiate să se teamă de extindere pe aecastă piaţă.