Atenţie pe WhatsApp – utilizatorii ademeniţi să descarce fişiere infectate

271

Platformele de socializare au devenit în ultimii ani unul din “locurile de joacă” preferate ale hackerilor, aşa că WhatsApp nu avea cum să scape fără probleme. Se pare că utilizatorii sunt în pericol din cauza unor fişiere infectate care circulă acum pe WhatsApp, aşa că atenţie ce şi de unde descărcaţi fişiere dubioase.

Cum şi WhatsApp permite transferul de fişiere, serviciul de mesagerie instantanee, deţinut acum de Facebook, este folosit de infractorii cibernetici pentru a colecta date de identificare despre utilizatori prin descărcarea unor fişiere descărcate în telefoane.

Potrivit The Independent, deocamdată, peste acest probleme au dat agenţiile de securitate din India, aşa că nu ştim dacă aceste ameninţări vor viza şi utilizatorii de rând, dar ar fi indicat un nivel mai ridicat de precauţie şi din partea utilizatorilor normali.

Virusul respectiv poate copia datele personale ale utilizatorilor, inclusiv parole sau informații din contul bancar. Experții în securitate avertizează utilizatorii să nu acceseze mesajele suspecte pe care le primesc, indiferent dacă este vorba de WhatsApp sau altă aplicație.