Asus ZenFone 5 ”împrumută” și el din trăsăturile iPhone X

- Adrian Ungureanu
439

Taiwanezii de la Asus vor fi și ei prezenți la expoziția de tehnologie mobile din Barcelona de la finalul acestui luni, adică la Mobile World Congress, iar cu această ocazie este așteptă lansarea noi generații de telefoane ZenFone 5.

Ar trebui să vedem cel puțin trei modele: ZenFone 5, ZenFone 5 Lite și ZenFone 5 Max. De curând și-au făcut apariție pe internet schițe cu modelul ZenFone 5 despre care se spune că sunt din manualul de instrucțiuni al telefonului.

Din aceste schițe putem vedea că ZenFone 5 va împrumuta și el din trăsăturile vârfului de gamă de la Apple. Săptămâna trecută vedeam imagini cu Sharp Aquos S3 care seamănă foarte mult cu iPhone X.

La fel ca și telefonul de la Sharp, și cel de la Asus va avea un ecran cu decupaj în partea de sus a ecranului în stilul iPhone X. Evident, telefonul de la Asus nu va ascunde niciun sistem avansat de recunoaștere 3D precum cel de la Apple, dar decupajul este făcut pentru nu muta camera pentru selfie-uri, difuzorul și încă un senzor fotosensibil.

Și telefonul celor de la Asus va veni cu o cameră principală duală, poziționată pe verticală, în colțul din stânga-sus, ca și iPhone X. Pentru că nu vine cu un sistem în genul FaceID, ZenFone 5 are un senzor de amprentă pus pe spate.

Sunt multe companii mici din China care copiază telefonul celor de la Apple, dar această tendință devine destul de evidentă și în rândul brandurilor mai mari.

Nefiind dintr-o sursă oficială, însă, nu putem garanta 100% că aceste schițe chiar sunt ale modelului ZoneFone 5, așa că va trebuie să mai așteptăm confirmări și din alte părți.