Asus ZenFone 4 ar putea veni cu display Quad HD şi 6 GB RAM

- Adrian Ungureanu
339

Asus a prezentat două noi modele de ZenFone la CES 2017, la începutul acestui an, dar se pare că mai pregăteşte un telefon pe care, cel mai probabil, ar putea să fie adus la Mobile World Congress (MWC) 2017 la Barcelona.

Acesta va fi Asus ZenFone 4, care şi-a făcut apariţia în lista de rezultate a testului de referinţă de la GFXBench. Din rezultatele listate vedem că acesta este echipat cu un display de 5,7 inci, cu rezoluţie Quad HD (2560 x 1440 pixeli), 6GB memorie RAM şi 64GB spaţiu de stocare intern.

Singura componentă care nu a fost adusă la zi pare platformă Snapdragon 820, lansată anul trecut, în condiţiile mai toate flagship-urile pregătite pentru 2017 vin cu nou introdusa platformă Snadragon 835. Probabil, această decizie ar putea fi pusă şi pe seama faptului că americanii de la Qualcomm sunt blocaţi de comenzile mari plasate de Samsung. Din această cauză şi LG pare să aibă probleme.

Componenta foto este una destul de interesantă. Dacă senzorul frontal este de 8 MP, ceva obişnuit în ultima vreme, camera principală are un senzor de 21 MP. Modelul testat rulează Android 7.0 Nougat, iar lansarea acestuia ar putea avea la finele acestei luni, la MWC 2017.