Asus vrea să-şi dubleze vânzările de telefoane în următorii 3 ani

- Adrian Ungureanu
216

Asustek Computer, cunoscută mai bine sunt numele mai scurt de Asus, îşi face planuri mari pentru divizia de telefoane mobile. Compania taiwaneză vrea o porţie mai mare din piaţa smartphone şi vrea să-şi dubleze volumul de vânzări până în 2020.

Aşadar, Asus vrea să ajungă să vândă în medie 35 de milioane şi 40 de milioane telefoane anual în următorii trei ani. Asta înseamnă că încă din acest an, compania taiwaneză speră să-şi majoreze considerabil vânzările de smartphone-uri. Dacă ar vinde 35 de milioane de telefoane în 2017 ar însemna o creştere de 75% faţă de nivelul atins anul trecut. În 2016 compania a vândut aproximativ 20 de milioane de telefoane. Ţintă ce pare, totuşi, greu de atins.

Planul şefilor de la Asus în creştere vânzărilor, pe termen scurt, este acela de a-şi spori prezenţa pe piaţa chineză. Interesat de văzut dacă şefii Asus au gândit bine această strategie sau nu. Deocamdată, nu pare să aibă logică, pentru că aceştia speră să-şi majoreze cota pe o piaţă care cu precădere caută telefoane ieftine, cu ajutorul unor telefoane care nu vor fi foarte ieftine. Dar poate ştiu ei ceva şi încă nu ne spun despre ce este vorba.

Oficialii companiei mizează mult pe aportul modelelor de top şi nu pe cel al telefoanelor mai ieftine, mizând pe faptul că în 2016, din cele 20 de milioane de telefoane vândute, cele mai multe au fost modelele de top din gama ZenFone 3.

Noile telefoane ZenFone 4 vor fi lansate, potrivit CEO-ului companiei, Jerry Shen, în al doilea trimestru al acestui an, adică în această primăvară. Compania a mai lansat două modele interesante, în aceast an, la CES 2017 şi anume modelele Asus ZenFone Zoom şi Asus ZenFone AR.

No posts to display