Asus vrea să se împace cu MediaTek după ce nu a primit prioritate pentru procesoarele Qualcomm

210

Taiwanezii de la Asustek, compania care deține brandul Asus, ar putea încercă o împăcare cu MediaTek, după ce a văzut că parteneriatul cu americanii de la Qualcomm nu funcționează așa cum s-ar fi așteptat.

Asus a încercat să treacă pe procesoare de la Qualcomm, dar pentru că nu au intrat pe lista clienților prioritari, care să fie în primul val de livrări de procesoare Snapdragon 835, compania taiwanează vrea să refacă legăturile cu conaționalii de la MediaTek.

În prezent, companiile care au prioritate sunt Samsung și, suprinzător sau nu, Xiaomi. Compania chineză o duce din ce în ce mai bine în China și în India, cele mai mari piețe smartphone din lume. În plus, Xiaomi pare să fie printre răsfățați celor de la Qualcomm.

Compania americană i-a atras pe chinezii din parteneriatul cu MediaTek oferindu-le un preț mai mic pentru procesoarele premium, de 30 de dolari bucata, deși în mod oficial, prețurile se învârt în jurul a 40-45 de dolari.

Potrivit presei locale Asus a avut probleme în asigurarea unui partener pentru procesoare, după ce parteneriatul cu Intel s-a încheiat, după ce americanii au decis să se retragă de pe piața procesoarelor pentru terminalele mobile.