ASUS prezintă la București noul ZenBook Pro Duo cu ScreenPad Plus

366

ASUS a prezentat la București noile modele de notebook-uri din gamele ZenBook și VivoBook, anunțate cu doar câteva zile în urmă la COMPUTEX 2019 în Taiwan.

ASUS ZenBook Pro Duo (UX581) a fost expus în premieră în Europa, după ce a captat atenția globală prin noul ScreenPad Plus integrat.

Touchscreen-ul poziționat de-a lungul întregii tastaturi, deasupra acesteia, are rezoluție ridicată și aspect 32:9, furnizând un spațiu vizual de lucru mărit, în timp ce păstrează forma unui laptop standard.

Ecranul principal OLED NanoEdge 4K HDR are ramă îngustă pe toate cele patru laturi, rată de contrast de 100.000:1 și acoperire 100% DCI-P3, în timp ce spectrul de culoare DCI-P3 – utilizat în industria filmului – este tot mai preferat de profesioniștii din domeniul creației.

ZenBook Pro Duo are la bază procesor ce urcă în gamă până la Intel Core i9 cu opt nuclee, din generația a 9-a, cu o frecvență Turbo Boost ce ajunge la 5GHz și 32GB de memorie RAM DDR4. Acceleratorul grafic NVIDIA GeForce RTX 2060, bazat pe arhitectura NVIDIA Turing, afișează în timp real traiectoria razelor de lumină, pentru un plus de realism sau gaming. O unitate SSD PCIe 3.0 x4 cu capacitatea de până la 1TB asigură accesul ultra-rapid la date, iar portul USB Type-C (USB-C) oferă suport Thunderbolt 3.

VivoBook S14 și S15
Alături de ZenBook a fost reînnoită și seria VivoBook. Noile modelele VivoBook S14 (S432) și S15 (S532) dispun în mod opțional de ecranul ASUS ScreenPad 2.0, care le sporește eficiența în multitasking. Ambele laptopuri dispun de carcase metalice cu finisaje în multiple culori și integrează ecrane NanoEdge cu rama aproape invizibilă, raportul ecran-carcasă urcând până la 88%.

Balamaua ErgoLift îmbunătățește confortul în timpul tastării, prin înclinarea tastaturii la deschiderea ecranului. Având la bază procesoarele Intel ce urcă în gamă până la Core i7 și grafica NVIDIA GeForce MX250, noile laptopuri dispun, de SSD-uri PCIe de până la 1TB. Acestea sunt primele modele VivoBook ce beneficiază de o cameră infraroșu (IR) și WiFi 6 (802.11ax). Cântărind doar 1,4Kg (S14) și 1,8Kg (S15), noile notebook-uri VivoBook pot intra cu ușurință în gențile compacte, fiind ideale pentru utilizatorii care călătoresc frecvent.

Noile laptopuri vor fi disponibile în România la finalul lunii septembrie 2019. Prețurile configurațiilor ZenBook Pro Duo (UX581) vor porni de la aprox. 12000 lei (taxe incluse).