ASUS anunță disponibilitatea noilor portabile ZenBook 13, 14 și 15

292

ASUS anunță disponibilitatea în România a noilor portabile ZenBook 13 (UX333), ZenBook 14 (UX433) și ZenBook 15 (UX533). Seria este complet reconcepută și introduce noul ecran NanoEdge, ce beneficiază de rame înguste pe toate cele patru laturi, pentru un raport ecran/corp de până la 95%.

Ecranul NanoEdge a permis adoptarea unui design compact, cu cea mai mică amprentă din clasa sa. Modelele cu diagonale de 13 și 14 inci pot include opțional NumberPad, care îmbunătățește productivitatea și furnizează o tastatură numerică, iluminată LED, integrată în touchpad.

Toate modelele integrează o cameră 3D IR specială, ce permite autentificarea cu ajutorul Windows Hello, chiar și în mediile slab iluminate. Noile modele ZenBook dispun de o gamă completă de componente de înaltă performanță, incluzând procesoare Intel Core i7 din a opta generație, grafică ce urcă în gamă până la NVIDIA GeForce GTX 1050 Max-Q, 16GB memorie RAM, SSD-uri PCIe și Wi-Fi din clasa gigabit. Toate modelele sunt testate pentru a îndeplini standardele militare de fiabilitate (MIL-STD-810G), cu teste solicitante ce includ valori extreme pentru altitudine, temperatură și umiditate, alături de căderi, șocuri și teste de vibrare.

Pentru și mai multă productivitate, ZenBook 13 și 14 pot fi echipate cu exclusivul ASUS NumberPad. Acesta rezolvă problema absenței tastaturii numerice de pe laptopurile compacte. Prin simpla atingere a icoanei NumberPad, din colțul din dreapta sus al touchpad-ului, este dezvăluită a tastatură numerică, iluminată LED, ce permite introducerea rapidă de date numerice sau efectuarea de calcule.

Noua serie ZenBook dispune de port USB Type-C (USB-C) pentru conexiuni reversibile și un port USB 3.1 Gen 2 (până la 10Gbps) pentru transferul rapid de date, alături de o serie de porturi USB ce includ USB Type-A și USB 2.0. Toate modelele integrează, de asemenea, un port HDMI și un cititor de carduri microSD sau SD.

Alături de acesta, cel mai recent Bluetooth 5.0 le permite utilizatorilor să acceseze cu consum energetic redus toate beneficiile perifericelor și ale accesoriilor.

Concepută pentru un stil de viață dinamic, noua serie ZenBook oferă libertatea de a lucra întreaga zi fără a reîncărca – pentru o autonomie de până la 14 ore pentru ZenBook 13 și 14 și de până la 16 ore pentru ZenBook 15.

Preț și disponibilitate
ASUS ZenBook 14 (UX433) și ZenBook 15 (UX533) sunt disponibile în România la prețuri cuprinse între aprox. 4200 lei și 6700 lei (taxe inclusiv). ZenBook 13 (UX333) urmează să intre pe piață în prima lună din 2019.