ASUS a lansat noile laptopuri de gaming la RE:DEFINE 2019 în Istanbul

361

ASUS Republic of Gamers (ROG) a anunțat actualizarea întregii familii de laptopuri de gaming cu prilejul unui eveniment desfășurat în Istanbul la Esma Sultan Mansion, pe malul Bosforului, în fața unei audiențe formate din jurnaliști din domeniul tehnologiei, veniți din 15 țări.

Colecția ROG Spring 2019 pune laolaltă modele complet noi și sisteme reîmprospătate pentru a echilibra performanța cerută de gameri, de creatorii de conținut și utilizatorii avansați cu confortul ce îmbunătățește utilizarea zilnică. Linia de produse cuprinde sisteme “desktop replacement” puternice, portabile suple și expresii evoluate ale laptopurilor cu formă tradițională.

ROG Mothership
Formele tradiționale limitează răcirea și sunt blocate într-o poziție fixă cu scopul de a se potrivi într-un format ce poate fi folosit așezat pe genunchii utilizatorului. Acesta este un compromis bun pentru o mulțime de laptopuri, dar portabilele “desktop replacement” sunt prea grele pentru a sta confortabil, astfel că ROG a reimaginat forma pentru a îmbunătăți experiența de utilizare.

ASUS ROG Mothership

În loc să stea așezat pe masă, ROG Mothership stă în poziție verticală pentru a-i oferi sistemului de răcire acces nelimitat la fluxul de aer din spate. Tastatura este separată și se pliază pentru maximum de flexibilitate, iar conectivitatea cablată sau wireless depinde de scenariul de folosire. Detașarea tastaturii dezvăluie un rând de patru difuzoare îndreptate direct către utilizator, creând o bară de sunet eficientă chiar sub afișaj. Fluxul îmbunătățit de aer al designul vertical îi permite modelului ROG să răcească sistemul fără a sacrifica viteza.

Un panou FHD, cu rate de refresh de 144Hz și 3ms timp de răspuns, va satisface jucătorii care doresc să experimenteze un număr de FPS-uri cu trei cifre. Alternativa 4K UHD de 60Hz oferă cel mai bun echilibru pentru demersurile creative, acoperirea completă a spațiului de culoare Adobe RGB.

Zephyrus S GX502
În timp ce Zephyrus S GX701 și GX531 au o poziție avansată a tastaturii care lasă mai mult spațiu pentru răcire și reduce temperatura zonelor unde se așează mâinile, noul GX502 adoptă un format mai tradițional ce funcționează mai bine în încăperile înguste și pe genunchi. Acesta este cel mai polivalent Zephyrus, fiind adaptat pentru a satisface atât jucătorii avansați, cât și creatorii de conținut profesional. Suportul de mâini ascunde ranforsările sub formă de fagure ce fac carcasa mai rigidă.

Răcirea AAS îmbunătățită îi permite modelului de top, echipat cu GeForce RTX 2070, să urce până la 1540MHz cu ROG Boost în Turbo Mode, o frecvență și un consum rezervat laptopurilor de dimensiuni mari.

ASUS ROG Zephyrus

Zephyrus M GU502
Asemeni lui Zephyrus S GX502, Zephyrus M GU502 oferă ecrane validate PANTONE cu 144Hz și 240Hz cu 3ms timp de răspuns. Suportul pentru încărcarea USB-C rămâne alături de tehnologia NVIDIA Optimus, ajutând laptopul să funcționeze mai mult timp atunci când este departe de o sursă de energie. În testele interne, bateria de 76Wh oferă peste 8 ore la o singură încărcare. Având acceleratoare grafice care urcă în gamă până la GeForce RTX 2060, există suficientă putere de calcul pentru a genera un framerate cu trei cifre în jocurile populare.

Tastatura iluminată Aura Sync poate fi personalizată, iar opționalul control pe tastă permite dispuneri personalizate, ce identifică tastele critice pentru jocuri și fluxuri de lucru.

Restul specificațiilor urmăresc modelul Zephyrus S pas cu pas: DAC ESS SABRE, suportul pentru SSD-uri duale NVMe în RAID 0 și conectivitatea completă ce include ieșiri duale pentru ecran, plus suficiente porturi USB pentru a conecta mouse-ul, gamepad-ul și o unitate externă de stocare. Caracteristicile și componentele rafinate au pus Zephyrus M la o distanță remarcabilă de alternativele de ultimă generație, însă fără prețul premium.

Inspirate de colaborarea cu BMW Designworks Group pentru a imagina viitorul laptopurilor de gaming, noua serie Strix captează privirea cu zonele reliefate ce se întind pe mijlocul laptopului până în partea inferioară. Balamalele tip foarfecă sunt poziționate înainte pentru a face loc ventilației suplimentare din zona 3D Flow Zone din spate, iar o tăietură asimetrică sub ecran evită interferențele cu fluxul de aer din jur.

ASUS ROG Strix

Strix G poate fi configurat cu procesoare Intel ce urcă în gamă până la Core i7-9750H, cu șase nuclee și 12 fire de execuție, și cu acceleratoare grafice GeForce GTX 2070 și panouri de 144Hz. Acesta este disponibil cu până la patru zone iluminate Aura Sync pentru tastatură și vine cu aceeași răcire Strix cu toate elementele esențiale, incluzând RangeBoost pentru Gigabit Wi-Fi, ieșire HDMI 2.0b pentru monitoare 4K și televizoare și suport pentru monitoare G-SYNC prin DisplayPort pe USB-C pe modelele cu grafică GeForce RTX. Concentrându-se pe trăsăturile vitale și pe componentele care definesc experiența în jocuri, ROG Strix G oferă o valoare excelentă într-un laptop polivalent, pregătit pentru sesiunile de jocuri, sarcinile de la birou sau cele de la facultate.