Așa arată un display flexibil pentru telefoane de la JDI – VIDEO

252

Cei de la JDI ne ”amenință” de mai mult timp cu un display flexibil pentru smartphone-uri și chiar a anunțat că din 2018 va începe producția în masă, numai că lansarea de telefoane flexibile este mai complicată.

Mai sunt o grămadă de alte elemente care trebuie să devină flexibile la rândul lor și deocamdată nu există soluții viabile. Se vorbea la un moment dat că Samsung ar putea prezenta un telefon pliabil în toamna acestui an sau la începutul anului viitor, dar un oficial al Samsung Display a declarat că Samsung nu va lansa niciun telefon pliabil până în 2019.

În cazul celor de la Samsung, chiar display-ul era o problemă în sine pentru că nu este foarte rezistent în timp la plieri repetabile, pixeli din zona de pliere fiind supuși unui ”stres” prea mare.

Un alt minus al ecranelor flexibile îl vedem chiar în ultimul clip în care apare un display flexibil de la JDI. Tehnologia este funcțională, există, dar nu este pusă la punct. Din clipul de mai jos, vedem că display-ul are nevoie de un panou luminos în spate pentru a putea vedea ce este afișat în mod corespunzător. În condiții de luminozitate puternică, nu cred că am putea vedea nimic pe un asemenea display.

Oricum, este un semn că se lucrează la această tehnologie. Poate că în viitor vom avea telefoane complet flexibile. Dar deocamdată pare un vis îndepărtat.