Aproape jumătate din companii nu pot detecta atacurile cibernetice complexe

- Adrian Ungureanu
409

Atacurile cibernetice asupra organizațiilor au devenit din ce în ce mai complexe astfel încât soluțiile simple de securitate nu pot detecta de fiecare dată prezenta unor amenințări cu un grad de complexitate ridicat. Astfel, foarte multe companii nu exclud posibilitatea să fie deja victimele unui atac complex pe care nu-l pot detecta.

Potrivit celor de la Kaspersky, ținând cont de faptul că schimbările din era digitală ”dizolvă” perimetrele de protecție, echipele de securitate IT din companiile mari constată că amenințările complexe sunt deja prezente în interiorul rețelei. Potrivit unui studiu realizat de furnizorul de soluții de securitate IT,  48% dintre companiile participante la sondaj cred că s-ar putea ca organizația lor să fi fost deja atacată.

Pentru a reda vizibilitatea în cadrul rețelelor companiilor și a reduce timpul scurs până la aplicarea primelor măsuri, noua soluție Kaspersky Threat Management and Defense reunește și consolidează funcțiile Kaspersky Anti Targeted Attack, Kaspersky Cybersecurity Services și ale noului Kaspersky EDR, într-o singură platformă.

Noua soluție asigură detectarea amenințărilor care sunt cel mai greu detectabile, prin funcția Anti Targeted Attack. Cu noua soluție Kaspersky Anti Targeted Attack, echipele de securitate primesc un tablou de bord reproiectat, care oferă o perspectivă detaliată a statusului controalelor periodice, a celor mai recente evenimente și informații despre incidente, pentru a lua măsuri în cunoștință de cauză.

Prin Kaspersky EDR se asigură vizibilitatea și simplificarea procedurii de răspuns. De obicei, reacția lentă agravează incidentele de securitate – recuperarea în urma breșelor cauzate de amenințări avansate poate să coste companiile mari până la 977.000 de dolari, în medie. Kaspersky EDR, următoarea componentă a platformei Threat Management and Defense, le permite companiilor să accelereze procesul de răspuns la incidente și să optimizeze calitatea investigațiilor incidentelor de securitate cibernetică.

Asigurarea protecției se face prin intermediul serviciilor de securitate cibernetică de la Kaspersky Lab (Kaspersky Cybersecurity Services), care oferă recuperare rapidă după incidente (serviciul Incident Response), evaluarea proactivă și corectarea prejudiciilor (Targeted Attack Discovery) și un serviciu extern complet de depistare a amenințărilor (Kaspersky Managed Protection).

Cu sprijinul celor trei componente ale platformei, companiile pot să aibă o abordare strategică a detectării atacurilor complexe din interiorul infrastructurii IT a companiei și să obțină controlul și vizibilitatea asupra mediului de securitate, atenuând riscurile din lumea digitală de astăzi.