Aproape 60.000 de americani și-au pornit ventilatoarele pentru a opri uraganul Irma

- Adrian Ungureanu
330

Pare o glumă de început de weekend sau scorneala cuiva care se plictisește din prima zi a săptămânii, dar nu este. Americanii au demarat un eveniment pe Facebook, în care îi îndeamnă cât mai mulți oameni să-și îndrepte ventilatoarele în direcția de unde vine un nou uragan periculos. Aproape 60.000 și-au anunțat participarea.

Uraganul Irma să îndreaptă către Florida, traiectoria fiind destul de clară potrivit meteorologilor, dar cetățenii cred că vor putea abate uraganul care ”generează” rafale de vânt de peste 100 km/h.

Americanii au fost afectați de curând de un alt uragan. În luna august, uraganul Harvey a afectat statul Texas, iar de-a lungul istorie, nu mai puțin de 292 de uragane în ultimii 176 de ani, de când se ține o statistică a acestora.

Disperarea americanilor este de înțeles, dar idea celor care cred că pot respinge un uragan cu ajutorul ventilatoarelor este una extrem de naivă, încercarea fiind una complet inutilă. Dacă e doar o farsă, atunci gluma nu este deloc prea reușită.

În plus, cele mai recente actualizări privind uraganul Irma, anunțau că frontul atmosferic a început deja să se abată deasupra statului Florida.