Apple Watch 3 Edition de 1.300 de dolari, se zgârie mai ușor decât un ceas de 300 de dolari

- Adrian Ungureanu
420

Apple a lansat modelul Watch Series 3 Edition, cel mai scump ceas al companiei, care se laudă cu o carcasă ceramică și un display protejat de un panou din safir.

Safirul ar trebuie să fie un material mult mai rezistent la zgârieturi și ar trebui să ofere protecție sporită decât sticla, chiar dacă ar fi un Gorilla Glass 5.

Ceasul a ajuns la JerryRigEverything și este cel mai scump gadget care ajunge la testele lui Zack Nelson. Acesta a testat rezistenta la zgârieturi a safirului, comparându-l cu un ceas de 300 de dolari de la Tissot.

Surprinzător sau nu, ceasul de 1.300 de dolari, a început să se zgârie mult mai ușor decât cel de 300 de dolari. Evident, diferența mare de preț este dată de tehnologie, dar safirul de pe Watch 3 Edition ar fi trebuit să fie cel puțin la fel de rezistent precum cel de pe ceasul de la Tissot.

Zack și-a folosit vârfurile Mohs pentru a testa rezistența la zgârieturi. În timp ce modelul de la Tissot a început să se zgârie abia la nivelul 8, un care poate zgâria suprafețe extrem de dure, safirul de pe Watch 3 Edition a cedat la 6.

Cam de la același nivel încep să se zgârie și panourile Gorilla Glass 5, ceea ce îi face pe specialiști să creadă că ”geamul” care protejează display-ul Watch 3 Edition nu ar fi din safir. Și chiar dacă este, panourile nu sunt de foarte bună calitate.