Apple vrea să o învețe pe Siri să poarte discuții în șoaptă

- Adrian Ungureanu
423

Apple a depus un patent extrem de interesant și haios în același timp. Este o idee pe care o văd utilă în multe situații. Unele mai haioase, alte serioase! Iar dacă Apple o va aduce la realitate, chiar ar fi ceva.

Patentul depus de Apple face referire la cum ar putea asistentul virtual să răspundă șoptind, atunci când utilizatorul însuși șoptește. Gândiți-vă că sunteți în dormitor și persoana de lângă voi doarme și nu vreți s-o treziți.

Apple vrea să o învețe pe Siri să detecteze atunci când utilizatorul vorbește în șoaptă, iar răspunsurile să fie și ele oferite de asistent tot în șoaptă.

Evident, acest patent ridică niște semne de întrebare. Siri are probleme în momentul de față să înțeleagă ce i se transmite, vorbind tare și răspicat, ce să mai zicem de vorbit în șoaptă.

Va fi nevoie, evident, de microfoane mai bune, Apple va trebui să înregistreze din nou componenta audio. Ar putea procesa vocea actuală, dar oricând de bun ar fi mixul final, nu pot reproduce în mod natural șoptitul ”doar din butoane”.

Oricum, dacă Apple ajunge să aducă această tehnologie pe dispozitivele sale, cu siguranță nu o va face foarte curând.

No posts to display