Apple vinde la prețuri medii de trei ori mai mari decât Samsung

- Adrian Ungureanu
223

Samsung este compania care vinde mai mult și este liderul pieței din punct de vedere al volumelor, dar Apple este compania care face cei mai mulți bani din vânzarea de smartphone-uri.

Potrivit unui raport realizat de compania Strategy Analytics, în al doilea trimestru al acestui an, Samsung a vândut telefoane la un preț mediu de 235 de dolari per unitate. Media redusă este puternic influențată de portofoliul de telefoane ieftine.

Este un preț în creștere față de anul trecut, când media a fost de 232 de euro, dar mult sub media anului 2013, când Samsung vindea la un preț mediu de 289 de dolari.

De cealaltă parte, Apple vinde telefoane la un preț mediu raportat la întreg portofoliul de 695 de dolari. Adică de aproape 3 ori mai scump decât cei de la Samsung. Media este ridicată și datorită faptului că cel mai ieftin telefon al celor de la Apple este iPhone SE care se vinde la 400 de dolari.

Totuși, marele merit al celor de la Apple este că reușește să vândă în cantități considerabile în pofida prețurilor ridicate. Cu siguranță cei de la Samsung ar dori să știe cu reușesc acest lucru rivalii de la Apple.