Apple va începe producția de telefoane în India în cel mult 6 săptămâni

217

Deși guvernul indian a refuzat aproape toate cererile venite din partea Apple privind ajutoarele guvernamentale pentru a deschide unități de producție în această țară, compania americană tot va demara producția în 4, maximum 6 săptămâni, notează publicația americană Wall Street Journal.

Apple are nevoie să producă în această țară pentru a-și putea vinde telefoanele pe plan local așa că ar fi luat decizia de a demara producția chiar dacă autoritățile indiene nu au fost de acord să ofere facilitățile financiare pe care le-ar fi solicitat, deși inițial s-a crezut că ar fi ajuns la un acord.

Apple ar fi cerut eliminarea și reducerea mai multor taxe privind tarifele de import dar și alte facilități fiscale, dar Ministrul pentru Comerț și Industrie, Nirmala Sitharaman a declarat presei din India că solicitările companiei americane au fost respinse.

Se pare că dorința de a obține o felie cât mai mare din a doua cea mai mare piață smartphone din lume, este mai importantă decât obținerea unor ajutoare guvernamentale pentru Apple, mai ales în condițiile în care analiștii spun că ar avea foarte mult de câștigat dacă ar putea să-și vândă direct produsele pe această piață.