Apple va începe producția de display-uri cu micro-LED-uri pe care le va folosi pe Watch 3

- Adrian Ungureanu
154

Apple ar trebui să lanseze sau cel puțin să prezinte în toamna acestui an cea de a treia generația de ceasuri inteligente pe care le-ar putea echipa cu un nou tip de display cu micro-LED-uri.

Acest nou tip de display aduce ca avantaj major consumul mult mai mic de energie. Cum ceasurile de la Apple nu excelează la acest capitol, o asemenea decizie este justificată. Producția este programată să înceapă în a doua parte a acestui an.

Apple lucrează la această nouă tehnologie cu cei de la LuxVue, companie pe care a și achiziționat-o, încă din 2014 și se pare că acum noile display-uri sunt gata pentru a fi folosite.

Acest lucru îi sperie, însă, pe mari producători de display-uri, cum ar fi Samsung sau LG. Display-urile cu micro-LED-uri sunt considerate ca fiind următoare generație, care să înlocuiască, actuala tehnologie de top și anume diodele luminescente organice, adică OLED-urile.

Surse din piață, speculează chiar că Apple ar putea apela la micro-LED-uri pentru a echipa iPhone-urile viitoare. Deocamdată, până în 2019 nu se pune problema vreunei surprize, pentru că Samsung Display are un contract cu cei de la Apple pentru următorii doi ani, dar pe viitor, dacă noile display-uri se vor dovedi fiabile pe Apple Watch-uri, ar putea fi folosite și pentru iPhone-uri.