Apple va face realitate virtuală împreună cu Carl Zeiss

388

Se pare că Apple va realiza proprii ochelari pentru realitate virtuală sau realitate augmentată (combină imagini reale cu cele virtuale) cu ajutorul Carl Zeiss. Informațiile provin de la Robert Scoble, care a obținut informația de la angajații Zeiss.

Încă de la începutul anului trecut s-a auzit zvonul că Apple lucrează la un dispozitiv de realitate virtuală, au angajat oameni și au creat o divizie specială. De asemenea, rezultatele slabe din 2016 arată faptul că Apple are nevoie de un nou produs. După discuțiile cu realitatea virtuală au apărut informații despre un proiect de realitate augmentată, cum este cel al Microsoft Hololens. Iar Carl Zeiss are un proiect de ochelari cu realitate augmentată la care lucrează de mai mult timp.

Carl Zeiss chiar a participat la CES 2017 cu un stand în zona de Realitate Augmentată, însă la standul lor nu au mai arătat ochelarii pe care îi expuneau de obicei. Zeiss prezentase conceptul la CES 2016, dar cu toate acestea în 2017 ochelarii nu au fost de găsit. Probabil așa au reușit să obțină informații suplimentare ziariștii, probabil off the record, dar nimeni nu mai ține cont de asta.

Realitatea Augmentată este preferată de mulți, în timp ce Realitatea Virtuală este mai mult pentru divertisment. Cea mai populară aplicație AR este Pockemon Go, care face să apară pockemoni pe stradă. Pentru realitatea virtuală trebuie să stai fie pe fotoliu, fie într-un spațiu bine delimitat. În timp ce tehnologia AR poate fi folosită oriunde.

No posts to display