Apple scapă de restricția privind vânzarea de telefoane iPhone 6 în China

190

În primăvara anului trecut s-a produs un eveniment suprinzător când companiei americane Apple și retailerului Zoomflight le-a fost impus un ordin judecătoresc prin care li se interzicea vânzarea de telefoane din familia iPhone 6, pe piața din China.

Motivul acestui blocaj a venit în urma unei plângeri depuse de producătorul local Baili, care acuza Apple că a folosit un patent care i-ar fi aparținut, încă din 2014. Oficiliul chinez pentru proprietare intelectuală a impus ordinul de stoparea vânzărilor de iPhone 6 în China în urma acestei plângeri.

La aproape un an, același oficiu a decis să ridice această restricție, pentru că în instanță s-a constatat că nu sunt suficiente dovezi care să susțină acuzațiile de încălcare a patentelor de invenție menționate. Atât oficiul, cât și compania Baili au declarat că încă nu s-au decis dacă vor face apel.

Acum Apple se luptă ca acel patent deținut de Baili să fie anulat, însă solicitarea companiei americane a fost respinsă. Apple a anunțat că va face încă un apel. Cel mai probabil, Apple se teme ca pe baza aceluași brevet să nu fie blocată de la vânzarea și altor modele.