Apple renunță la producția de routere wireless AirPort

- Adrian Ungureanu
390

Compania americană a decis să renunțe la una din gamele sale de produse, iar la aproximativ 2 ani de la apariția primelor zvonuri, Apple a confirmat oficial că nu va mai produce routere.

Familia AirPort, care include trei routere Express, Extreme și TimeCapsule, acesta din urmă având și un hard pentru a face back-up datelor, nu va mai fi produsă de acum încolo.

Agenția americană Bloomberg anunțat inițial prin 2016 că Apple renunțase la dezvoltarea de noi routere, dar atunci Apple nu a confirmat. Cel mai probabil acum s-a ajung la lichidarea stocurilor, iar acum gigantul din Cupertino a decis să anunțe că nu va mai produce routere AirPort.

Dar era de așteptat ca Apple să renunța la aceste produse, pentru că nu au mai fost actualizate în ultimii ani. Express nu a mai fost schimbat din 2012, Extreme din 2013, iar ultima variantă de produs pentru Time Capsule a fost lansată în 2016.

Nu este singura linie de produse la care Apple renunță în ultimii ani, în 2016, renunțând la seria de monitoare ”Apple Cinema Display”.