Apple promite că viitoarele produse vor fi făcute din materiale reciclate

- Adrian Ungureanu
167

Gigantul american încearcă să ne arate că se gândește la impactul pe care activitățile sale îl au asupra mediului înconjurător și anunță o schimbare destul de îndrăzneață pentru viitor în aceea ce privește proveniența materialelor folosite pentru fabricarea produselor sale.

Apple anunță că viitoarele produse vor fi făcute, în proporție de 100% din materiale reciclate, acestea urmând să fie furnizate printr-un proces de fabricație cu circuit închis. Apple nu a detaliat prea mult acest lucru, dar cel mai probabil va colecta dispozitivele sale mai vechi sau poate și alte echipamente electronice pe care să le recicleze, iar materialele care vor putea fi refolosite vor ajunge în fabricile unde sunt produse dispozitivele sale.

De fapt, vicepreședintele diviziei de Politici și Inițiative Sociale Apple, Lisa Jackson, a declarat într-un interviu pentru VICE News că Apple încă nu are un plan bine stabilit. ”Este una din rarele ocazii în care anunțăm un obiectiv înainte să avem un plan concret. Avem emoții în această privință, dar credem că este direcția pe care toată industria tehnologică ar trebui să o urmeze”, a declarat Jackson.