Apple pregăteşte terenul pentru a introduce Apple Pay în Coreea de Sud

- Adrian Ungureanu
200

Oficiali ai gigantului american au avut o întrevedere cu autorităţile financiare din Coreea de Sud, ceea ce ar putea fi, potrivit presei locale, un prim pas al Apple de a introduce propriul sistem de plăţi cu telefonul pe piaţa locală.

Se pare că până acum Apple nu a putut introduce sistemul său de plată, Apple Pay, din cauza problemelor legate de modul de autentificare utilizat de compania americană. Autorităţile sud-coreene nu vor ca scanarea amprentelor sau numărul cardului bancar să fie metodele prin care sunt confirmate plăţile.

Apple ar fi prezentat un proces asemănător cu cel folosit de Samsung şi agreat de autorităţi, numit “tokenizare” (tokanization) care presupune înlocuirea sistemelor de scanare a amprentelor şi introducerea datelor de pe card cu simboluri unice de identificare.

Apple va trebui, de asemenea, să-şi creeze o reţea de parteneri în rândul instituţiilor bancare locale pentru a putea avea acces la piaţa din Coreea de Sud.

Întrevederea despre care vorbeşte presa sud-coreeană ar fi avut loc în noiembrie, dar o altă întâlnire urmează să aibă loc în perioada următoare, în cadrul căreia Apple să prezinte un plan concret în vederea lansării Apple Pay.