Apple plăteşte circa 71 de dolari pe fiecare display OLED cumpărat de la Samsung

- Adrian Ungureanu
298

Apple avea nevoie de un furnizor cu capacitate mare de producţie pentru a asigura volumul necesare de panouri OLED ce vor fi instalate pe noile iPhone-uri vor fi lansate în toamna acestui an.

Nu a avut de ales şi s-a adresat celor de la Samsung. Deşi sunt rivali, Apple şi Samsung au contracte de furnizare de componente de ani buni. Încă de la începutul erei smartphone. Numai că, Samsung pare să profite de lipsa competitorilor pe piaţa display-urilor OLED.

Apple plăteşte foarte mulţi bani pentru fiecare panou pe care îl cumpără de la Samsung. Potrivit presei sud-coreene, cele două companii au semnat un nou contract a cărui valoare este de 4,3 miliarde de dolari, pentru 60 de milioane de display-uri OLED de la Samsung.

Apple a mai comandat alte 100 de milioane de panouri OLED de la Samsung în 2016, pentru 2,3 miliarde de dolari, care vor echipa modelele iPhone 7s şi iPhone 7s Plus. Comanda suplimentară de 60 de milioane de unităţi este pentru modelele iPhone 8/iPhone X, modelul aniversar, care marchează 10 ani de la lansarea primului iPhone.

Astfel, costul pe fiecare panou de acest gen, se ridică la aproximativ 71 de dolari. Un cost destul de mare şi care ar putea explica şi zvonurile potrivit cărora noile telefoane iPhone 8 ar putea veni la preţuri de peste 1.000 de dolari.