Apple patentează un display cu funcții AR pentru mașini autonome

- Adrian Ungureanu
398

Apple lucrează la propria mașină autonomă, așa că are destul de multe tehnologii de patentat, iar un patent extrem de interesant a fost înregistrat la Oficiul de Patente și Mărci al Statelor Unite (USPTO).

Patentul face referire la un display care va fi montat pe parbrizul mașinii, prin care să fie afișate informații și elemente în realitatea augmentată (AR) care să sporească gradul de siguranță.

De ce ar fi necesar un astfel de display pentru o mașină autonomă, nu mi-e foarte clar, pentru că soft-ul mașinii vede prin camerele și senzorii instalați, nu se uită ca șoferul pe parbriz.

De fapt, din ce înțelegem din patent, acest display devine extrem de util în condiții de vizibilitatea redusă. De exemplu, pe o ceață foarte deasă, traseul poate fi afișat pe parbriz în AR astfel încât șoferul să știe oricând ce viraje urmează. Într-o astfel de situație, un astfel de sistem este mai mult decât util. Poate chiar să salveze vieți.

Se pare că datele vor fi stocate în mașină, iar software-ul care ”conduce” mașina poate știi cu mult timp înainte configurația traseului, iar în condiții de vizibilitate scăzută, când camerele și senzorii nu ar funcționa la parametrii optimi, atunci mașina se va ajuta și de datele pe care le are deja stocate.

Oricum, o astfel de invenție ar fi extrem de utilă și sperăm că Apple va folosi această tehnologie. Poate și alții îi vor urma exemplul.