Realitatea augmentată este marele pariu al celor de la Apple pentru perioada următoare

- Adrian Ungureanu
212

Faptul că Apple este tot mai atrasă de realitatea augmentară (AR) devine tot mai clar, în condiţiile în care zvonurile continuă să se înmulţească în această direcţie.

Agenţia de presă americană, Bloomberg, lansează noi informaţii obţinute din partea unei persoane “care este la curent cu planurile companiei”, informaţii care susţin că AR va fi noua sursă de venit importantă pentru Apple.

CEO-ul companiei, Tim Cook s-a arătat de mai multe ori interesat de dezvoltarea acestor tehnologii şi de introducerea lor în noile telefoane, aşa că sunt şanse foarte mari ca iPhone 7s, 7s Plus şi iPhone 8/X să aibă o componentă AR foarte dezvoltată.

“Suntem destul de entuziasmaţi faţă de realitatea augmentată pentru perioada următoare. Credem că ne poate oferă noi oportunităţi extraordinare din punct de vedere comercial şi de a crea lucruri grozave pentru clienţii noştri” declara Tim Cook în vară anului trecut.

Cu altă ocazie acesta spunea că “vom avea parte de experienţe în realitatea augmentată în fiecare zi”, că AR va fi ceva absolut normal, “va deveni o parte din noi”.

Entuziasmul lui Tim Cook este împărtăşit şi de investitorii Apple la bursă, acţiunile gigantului american fiind foarte bine cotate la ora actuală.