Apple neagă zvonurile privind reducerea preciziei sistemul FaceID pentru a fi mai ușor de produs

- Adrian Ungureanu
351

Agenția de presă Bloomberg, una din cele mai mari instituții de presă din lume, a publicat un articol în care anunța că Apple ar fi făcut compromisuri în ceea ce privește sistemul de autentificare FaceID pentru a putea crește ritmul de producție al noului iPhone X.

Este un subiect despre care vă vorbeam și noi ieri, și este unul din puținele zvonuri la care Apple reacționează. De obicei compania din Cupertino nu răspunde la zvonuri dar de această dată a avut o reacție destul de dură la adresa agenției de știri.

”Calitatea și acuratețea sistemului FaceID nu au fost alterate în niciun fel. Șansele ca altcineva să deschidă telefonul unei alte persoane cu FaceID au rămas neschimbate, de 1 la un milion. Știrea apărută pe Bloomberg este complet falsă și ne așteptăm ca FaceID să devină noul standard în recunoaștere facială de pe piață”, au replicat cei de la Apple.

Este clar, că Apple nu avea cum să rămână impasibilă, mai ales că sunt multe lucruri în joc. FaceID va fi metoda de autentificare pentru plățile prin serviciu Apple Pay, iar compania din Cupertino nu-și permite reclamă negativă, care ar putea slăbi încrederea utilizatorilor și mai ales a băncilor și a instituțiilor financiare care oferă suport pentru serviciu său de plăți digitale.