Apple neagă că a primit de la Facebook informații personale despre utilizatori

364

Facebook a provocat din nou agitație după ce au fost făcute publice informații potrivit cărora compania ar fi distribuit datele personale ale utilizatorilor către peste 60 de producători de dispozitive mobile, printre care și Apple. Cu toate acestea, Apple contestă această afirmație și a anunțat că va preveni colectarea viitoare a datelor de pe Facebook prin intermediul browser-ului Safari.

CEO-ul Tim Cook subliniază că producătorul iPhone nu a primit de la Facebook date personale ale utilizatorilor și respinge în special acuzația publicației New York Times, conform căreia producătorii puteau să verifice, de exemplu, dacă un utilizator se afla într-o relație și felul acesteia.

Pe aceeași temă, în cadrul conferinței WWDC 2018, vicepreședintele Apple de dezvoltare software, Craig Federighi, a prezentat o nouă caracteristică pentru Safari pe iPhone și Mac. În viitor, browserul poate bloca site-uri Web ce afișează butoanele Facebook pentru Share si Like, prin care Facebook înregistrează comportamentul de navigare al utilizatorilor săi.

No posts to display