Apple investeşte 500 milioane de dolari în patru centre de cercetare şi dezvoltare în China

- Adrian Ungureanu
207

Apple a anunţat că plănuieşte să investească şi mai mult în cercetare dezvoltare în China, unde va deschide în total patru centre de cercetare şi dezvoltare, în care va investi foarte mulţi bani.

Potrivit companiei investiţiile se vor ridica la peste 500 de milioane de dolari. Apple a anunţat anterior deschiderea a două centre în Beijing şi Shenzhen, iar acum a anunţat încă două în Shanghai şi în Suzhou, iar toate ar urma să fie inaugurate până la finele acestui an.

În aceste centre Apple speră să pregătească şi un număr cât mai mare de experţi tehnici pe care să-i atragă în firmele care formează lanţul de aprovizionare cu componente a companiei americane. Apple vrea să atragă cât mai mulţi studenţi şi absolvenţi ai universităţilor din Beijing, Tsinghua şi Shanghai.

Dezvoltarea acestor centre ar avea totuşi şi un subtrat politic, potrivit observatorilor locali, compania americană încercând să obţine şi anumite favoruri din partea din partea autorităţilor chineze care ar trebui să se sensibilizeze la faptul că Apple va vrea cel puţin 12.000 de locuri noi de muncă, odată cu deschiderea acestor noi centre.