Apple încearcă să obțină o reducere de preț din partea Samsung pentru ecranele OLED

385

De departe cele mai scumpe componente utilizate de producătorii de smartphone în 2018 sunt display-urile OLED, iar cele pe care Apple le cumpără pentru iPhone X sunt foarte scumpe.

Apple plătește 110 dolari pentru fiecare panou cumpărat de la Samsung. Iar cum în 2018 pregătește două noi modele de telefoane cu ecrane OLED, iar Apple încearcă să obțină o reducere de 10 dolari per unitate, adică să plătească în acest an, 100 de dolari bucata. Cel puțin așa susține presa taiwaneză care citează surse din rândul furnizorilor de componente ai celor de la Apple.

Pare o reducere mică la prima vedere, dar în 2017, Apple a cumpărat circa 50 de milioane de panouri OLED, iar o reducere de 10 dolari per unitate, ar însemna o economie de 500 de milioane de dolari pentru Apple, la același volum de comenzi.

Dar în 2018 ar putea cumpăra mai multe, pentru că Apple, după cum spuneam și mai sus, vrea să lanseze două modele iPhone cu ecrane OLED în acest an, iar sursele taiwaneze spun că Apple va comanda 100 de milioane de unități în 2018, asta ar însemna o economie de 1 miliard de dolari.