Apple a depus două patente pentru dispozitive care să transforme iPhone-urile și iPad-urile in laptopuri

261

Gigantul american a depus două noi patente interesante din care înțelegem că Apple vrea să schimbe modul în care pot fi folosite iPhone-urile și iPad-urile.

Mai exact, din schițele descoperite în baza de date a oficiului de patente de invenție american putem vedea două dispozitive sub formă de laptop, unul prevăzut cu dock pentru iPhone, iar celălat pentru iPad. Nu este clar dacă aceste dispozitive vor putea fi folosite independent. Cel mai probabil, nu.

Dacă în cazul patentului cu dock pentru iPhone, ne-am putea gândi că ar putea fi folosit, pentru că locul în care poate fi conectat telefonul este exact în zona în care s-ar afla touchpad-ul unui laptop. De acolo iPhone-ul ar putea juca rol atât de touchpad cât și de ”creier” al acestui dispozitiv ciudat. În cazul celuilalt dispozitiv se vede că iPad-ul s-ar conectat în loc de display.

Dintre cele două invenții, cea mai plauzibilă pare prima, cea care vine cu stație de docare pentru iPhone. Pentru că ar fi mai ușor ca această invenție să fie transpusă pe un MacBook. Altfel, aceste dispozitive ar depinde de gadgeturile mobile și cu siguranță vor fi niște accesorii scumpe pentru iPhone și iPad, iar din punct de vedere comercial nu știm cât de atrăgătoare ar fi.

Din punct de vedere tehnic, aceste dispozitive i-ar ajuta pe utilizatori să folosească într-un mod și mai productiv și mai eficient și iPhone-urile și iPad-urile. De exemplu, un utilizator de iPhone ar putea face mai rapid prezentări sau să scrie un text mai mare, folosindu-se de această extensie sub formă de laptop.

Trebuie luat în calcul și faptul că aceste dispozitive ar putea să nu fie dezvoltate deloc. Nu ar fi primul patent pe care Apple îl brevetează, dar pe care nu l-a folosit niciodată.