Apple de 10 ori mai profitabilă decât Samsung

- Adrian Ungureanu
412

Ultimul trimestru al anului trecut s-a încheiat cu Apple pe primul loc pe piața smartphone globală, iar Samsung pe locul doi, la o distanță destul de mică. Însă adevărata diferență între cele două companii este dată de profitabilitate.

O analiză interesantă realizată de cei de la Phone Arena ne arată că gigantul american este de 10 ori mai profitabilă decât rivalul sud-coreean.

În timp ce Apple a înregistrat un profit de 20 de miliarde de dolari, Samsung nu se poate lăudat decât cu un profit de 2,24 miliarde de dolari, în ultimul trimestru al anului trecut.

Cât despre restul competitorilor, aceștia se află la mare distanță, iar cel mai rău stă LG, care se află pe minus. Huawei a înregistrat un profit de 615 milioane de dolari, Oppo 448 milioane de dolari, Vivo peste 318 milioane de dolari, iar cei de la LG au încheiat ultimul trimestru din 2017 cu o pierdere de 192 de milioane de dolari.

Potrivit datelor companiei de cercetare Counterpoint, Apple a fost liderul pieței și ca volum cu 77,3 milioane de telefoane vândute. Samsung a vândut în acest interval 74,4 milioane de telefoane, iar Huawei 41 de milioane de unități. Toate cele trei companii au vândut, însă, mai puțin decât în același interval din 2016.

Singurele companii care au vândut mai mult sunt Oppo, Xiaomi și Vivo. De departe, Xiaomi a înregistrat cea mai mare creștere a vânzărilor. Compania chineză a vândut 31 de milioane de telefoane, cu 83% mai multe decât în Q4 2016.

În top 10 cei mai mari producători de telefoane din lume în ultimul trimestru din 2017, putem remarca o prezență consistentă a brandurilor chineze, care au vândut circa 154,7 milioane de telefoane. Apple și Samsung au vândut împreună circa 151,7 milioane de telefoane, așadar, supremația lor încă nu poate fi pusă la îndoială.