Apple dată în judecată pentru că încetinește intenționat iPhone-urile mai vechi

- Adrian Ungureanu
404

Se pare că decizia Apple de a reduce puterea modelelor de iPhone mai vechi pentru a reduce stresul asupra bateriilor ”îmbătrânite” a supărat mulți utilizatori în SUA.

Intențiile nu au fost rele, pentru că în principiu îi ajută pe utilizatori să prelungească durata de viață a bateriilor și se evită în acest fel și închiderea bruscă a modelelor care au baterii uzate.

Deși intențiile au fost bune, modul în care a procedat Apple nu a fost pe placul utilizatorilor de iPhone. După mai multe zvonuri și speculații, Apple a confirmat oficial acest lucru. Evident că au fost reacții. Dar în timp ce o mare parte s-au mulțumit să-și spună oful pe rețelele de socializare, pe forumuri sau bloguri, alții au trecut la decizii ceva mai radicale.

Doi posesori de iPhone din California (oare de ce nu mă surprinde?!) au dat în judecată compania din Cupertino. Cei doi au depus plângere împotriva companiei acuzând-o că a încălcat termenii și condițiile din contractului. Aceștia, ca și alții de altfel, sunt de părere că înainte de a lua o asemenea decizie, utilizatorii ar fi trebui informați și chiar întrebați dacă sunt de acord.

Stefan Bogdanovich și Dakota Speas, împreună cu avocații lor, îi îndeamnă acum și pe ceilalți posesori de iPhone-uri mai vechi decât modelele iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X din SUA să se alăture inițiativei lor.

În luna aprilie a acestui an (când, evident, noile iPhone-uri nu erau lansate), potrivit companie de cercetare americane comScore, circa 85 de milioane de americani aveau telefoane de la Apple. Este un bazin destul de mare din care cei doi ar putea să mai facă rost de măcar câteva mii de susținători!