Apple dată în judecată de o companie de îmbrăcăminte chineză pentru că i-a copiat logo-ul

- Adrian Ungureanu
454

O nouă situație ciudată pentru Apple care are probleme cu o companie din industria vestimentară, dar o companie chineză, producătoare de îmbrăcăminte, a dat în judecată gigantul american.

Compania se numește Kon și îi acuză pe cei de la Apple că le-au copiat logo-ul firmei lor. Apple a modificat în vară logo-ul pentru magazinul de aplicații AppStore. Schimbarea a fost efectuată încă din luna august așa că le-a luat ceva timp să se sesizeze. Sau poate au așteptat să se pregătească pentru bine pentru proces.

Logo-ul vechi si cel nou pentru App Store

Chinezii se declară chiar revoltați. Aceștia cer pe lângă interzicerea utilizării logo-ului, compensații financiare și chiar scuze publice! Este așteptat, însă, ca acest diferend să fie rezolvat în afara sălilor de judecată și cele două companii să ajungă la un acord.

Logo-ul Kon in stânga și logo-ul actual AppStore

Dar nu este prima situație de acest gen. În vara anului trecut, Apple a fost nevoit să ajungă la un acord cu un producător de bunuri din piele chinez asupra folosiri numelui ”iPhone” în China.

Aparent, după ani de zile de procese, s-a stabilit că producătorul de accesorii din piele deținea din 2007 dreptul asupra numelui iPhone in China, înainte ca telefoanele americanilor să ajungă în această piață. Cele două companii s-au înțeles, iar acum dacă mergeți în China puteți cere și un telefon iPhone, dar și o geantă sau un portofel din piele cu același nume.

No posts to display