Apple dă din nou piața peste cap! A vândut mai puțin, dar a făcut mai mulți bani în primele trei luni 2018

- Adrian Ungureanu
393

Apple nu a reușit să-și atingă obiectivul de vânzări de telefoane pe primele trei luni din 2018, dar nu cu mult, dar în schimb a reușit să-și majoreze veniturile, ceea ce-i face pe oficialii companiei, dar și pe investitori să nu-și mai facă probleme.

Estimarea era de 52,4 milioane de telefoane vândute în intervalul ianuarie-martie, adică al doilea trimestru al anului fiscal 2017-2018 al Apple, iar compania a vândut 52,2 milioane.

Nu au ratat cu mult ținta și au vândut mai scump, prețul mediu de vânzare fiind urcând la 740 de dolari, de la 728 de dolari. În plus, Apple a vândut mai bine decât în aceeași perioadă a anului trecut, când a vândut 50,8 milioane de iPhone-uri.

Aceste cifre sunt încurajatoare pentru Apple pentru că previziunile privind vânzările de telefoane din acest an erau și încă sunt destul de sumbre. Însă ce Apple pierde în volum, câștigă în valoare, reușind să scoată mai mulți bani, vânzând mai puțin produse.

Veniturile totale ale companiei au crescut la 61,1 miliarde de dolari, iar în aceste condiții Apple a anunțat că și-a crescut estimarea privind veniturile pentru intervalul aprilie-iunie, de la 51,5 miliarde de dolari, la 53,5 miliarde de dolari, motiv pentru care investitorii de la bursă s-au arătat la rândul lor optimiști, iar acțiunile Apple au început să din nou să crească puternic.