Apple confirmă oficial că ”încetinește” intenționat iPhone-urile cu baterii ”obosite”

- Adrian Ungureanu
446

Probabil unii dintre posesorii de iPhone au observat că telefoanele lor încep să se miște mai greu după un timp. Speculațiile au fost că principala problemă ar fi bateria.

Ei bine, bateria este motivul pentru care iPhone-urile merg mai greu după un timp, dar nu ele sunt de vină. Pentru a menține o autonomie cât mai îndelungată cei de la Apple au făcut iPhone-urile să folosească mai puțină putere de calcul pentru a consuma mai puțină energie.

Cu cât procesorul, memoria RAM și celelalte componente își folosesc mai mult din potențialul lor, cu atât crește mai mult crește și consumul de energie, golind bateriile mult mai repede după mai mult cicluri de reîncărcare.

Bateriile au și ele o durată de viață limitată, iar pentru a crește durata de viață, Apple a confirmat oficial pentru TechCrunch că limitează puterea procesoarelor pentru a preveni un consum ridicat de energie.

Această funcție a fost implementată pe modelele din generațiiel iPhone 6, 6s, dar și me modelele iPhone SE. Compania a anunțat că aceeași măsură a fost implementată și pe modele iPhone 7 o dată cu actualizarea la iOS 11.2. În plus, compania a anunțat că această măsură va fi introdusă pe mai multe modele în perioada următoare.

Unii utilizatori au început să se declare nemulțumiți de această măsură introdusă de Apple, nu neapărat prin prisma implementării ei, cât pentru modul tacit prin care a făcut-o, fără să-i avertizeze.

Apple a confirmat această practică abia după ce zvonurile și speculațiile pe această temă s-au înmulțit și n-a mai avut de ales decât să o facă publică.