Apple ar putea renunţa la conectorul Lighting pentru USB Type-C pentru noile iPhone-uri

204

O decizie ar fi fost luată la Cupertino în cazul noilor iPhone-uri ce ar putea fi lansate în această toamnă. Dacă nu în cazul tuturor celor trei modele ce vor fi prezentate, cel puţin în cazul modelului aniversar Apple ar fi optat pentru instalarea unui port USB Type-C, în detrimentul celui Lightning.

Renunţarea la portul Lightning în favoarea unuia USB Type-C ar putea fi justificată şi prin faptul că noile laptopuri de la Apple au trecut deja de la tipul de conector produs chiar de companie, la USB Type-C.

Un alt motiv pentru a reveni la tehnologia USB este acela de conformare la standardele pieţei, deşi Apple a arătat în ultimii ani că nu prea îi pasă de piaţă. Introducerea conectorului Lightning în primul rând a fost un gest de sfidare a pieţei. Apoi, avem exemplul mufei jack audio care a fost eliminată de pe noile iPhone-uri.

Totodată, din punct de vedere tehnic, se pare că Apple nu mai vede conectori USB Type-C ca fiind inferiori celor Lightning, fiind la fel de supli şi oferă perfomanţe ridicate.

Nu în ultimul rând, Apple ar putea reduce costurile de producţie pentru noile iPhone-uri, dacă nu va mai trebui să-şi producă propriii conectori. Cel puţin în cazul modelului aniversar chiar ar fi o decizie bună, pentru că speculaţiile recente spun că va veni la preţuri de peste 1.000 de dolari.