Apple ar putea lansa în acest an primul iPhone dual-SIM

451

Au mai fost astfel de alarme și în anii anteriori dar nimic nu s-a materializat în această direcție, iar Apple este singurul producător de telefoane din lume, cel puțin dintre cei mari, care nu are nici măcar un telefon dual-SIM, deși sunt fani iPhone care și-ar fi dorit așa ceva.

Acum, analistul sud-coreean Ming-Chi Kuo, din cadrul companiei de brokeraj KGI Securities, de obicei o sursă de informații de încredere despre produsele și planurile Apple, reaprinde speranțele celor care vor un iPhone dual SIM.

Potrivit acestuia, Apple ar pregăti lansarea a trei iPhone-uri în acest an, iar două din ele vor avea și versiuni dual-SIM, modelul cel mai ”ieftin”, care va avea un ecran de 6,1 inci LCD, va avea și o versiune două sloturi pentru cartele telefonice.

Ming-Chi Kuo anticipează că acest telefon ar urma să coste între 550 și 650 de dolari în versiunea single SIM, dar va exista și versiunea dual-SIM, la un preț între 650 și 750 de dolari.

Cel de al doilea model care va primi versiune dual-SIM este modelul de top, cu ecran OLED de 6.5 inci, în timp ce modelul cu OLED de 5,8 inci va rămâne doar cu varianta cu un singur slot pentru cartelă. Din păcate Kuo nu a spus nimic despre prețurile acestor două modele.

Din ce înțelegem, analistul cred că lansarea unor versiuni dual-SIM va ajuta Apple să-și majoreze cota de piață în China. Cu siguranță vor prinde în și mai multe țări din întreaga lume. Poate mai puțin chiar în SUA, unde telefoanele dual-SIM nu prea sunt la căutare.

Dar cum Apple este un trendsetter, dacă va lansa iPhone-uri dual-SIM, cu siguranță va deveni o caracteristică populară și în SUA.