Apple ar putea lansa 3 modele de iPad în această primăvară

- Adrian Ungureanu
202

Primăvara acestui an ar putea aduce o supriză pentru fanii tabletelor de la Apple, analistul sud-coreean Ming-Chi Kuo, de la compania de brokeraj KGI Securities, anunţând că gigantul american ar putea lansa trei modele de iPad, în trimestrul al doilea al acestui an.

Ming-Chi Kuo este recunoscut pentru precizia cu care lansează informaţii legate de lumea tehnologiei, dar Apple s-a dovedit dea lungul timpului ca fiind o companie care îşi poate schimba planurile din mers. Nu ca să se apere de zvonuri sau pentru a nu da dreptate unor surse de informaţii neoficiale, ci pur şi simplu, pentru că au apărut modificări în plan. Cel mai bun exemplu fiind căştile AirPods, care au ajuns în magazine şi la cei care le precomandaseră, abia după 2 luni de aşteptare.

De această dată, Kuo vine cu informaţia că Apple lucrează la trei modele de iPad, cu ecrane de 9,7 inci, 10,5 inci şi 12,9 inci. Ultimele două modele vor veni cu noile procesoare A10X, în timp ce modelul de 9,7 inci va veni cu acelaşi timp de procesor de pe iPhone 6s, lansat în toamna lui 2015, adică modelul procesorul Apple A9.

Analistul sud-coreean vine şi cu date legate de cantitatea de tablete produse, Kuo menţionând că 60% dintre dispozitivele fabricate urmând a fi reprezentate de modelele mai mici, de 9,7 inci, compania americană anticipând că acestea vor fi cele mai solicitate.

Deşi sursa de informaţie este una serioasă şi credibilă, deocamdată trebuie să ne păstrăm un dram de scepticism în aceea ce priveşte informaţia în sine. Este foarte posibil ca Apple să lanseze în acest an trei modele de tablete, dar pare puţin probabil să le lanseze pe toate în această primăvară, pentru că în ultimii ani, Apple a prezentat modele noi de iPad şi în a doua parte a anului.