Apple ar putea integra senzorul de amprentă în butonul Power de pe iPhone 8

- Adrian Ungureanu
1449

S-a discutat foarte mult pe tema senzorilor de amprentă integrați în display. Erau așteptați pe Galaxy S8, dar nu s-a mai întâmplat. În primăvară, zvonurile dădeau drept sigur faptul că phabletul Galaxy Note 8 va avea așa ceva.

Până nu de curând speculațiile au spus că Apple găsit soluția pentru scanner-ul amprentă integrat în display, în timp ce Samsung a renunțat din cauza unor limitări tehnice, care ar fi cauzat o luminozitate ridicată a display-ului în zona unde ar fi fost instalat senzorul.

De câteva zile, însă, au reapărut zvonurile că Apple are probleme cu senzorul de amprentă și că a renunțat la idee. Acum, publicația americană Forbes susține că a făcut rost de schițele noului iPhone 8 și a făcut un model 3D pe baza lor.

Potrivit acestora, butonul fizic Home va deveni unul digital, amplasat în ”zona funcțională” ce se va regăsi în partea de jos a ecranului cu diagonala de 5,8 inci.

În ceea ce privește senzorul de amprentă acesta ar urma să fie integrat în butonul Power, butonul de închidere, amplasat pe latura din dreapta telefonului. Ca poziționare nu ar fi o noutate absolută pentru că modelul Xperia X lansat de Sony anul trecut, cu un astfel de senzor.

Randările Forbes nu scot în evidență butonul Power pentru a vedea cât de lat este, dar atât cât este vizibil, utilizatorii iPhone pot vedea că butonul are o forma alungită și nespecifică modelelor anterioare.

Publicația americană este oferă de obicei informații credibile, așa că este foarte probabil ca acesta să fie răspunsul la toate speculațiile legate de senzorul de amprentă de pe iPhone 8.