Apple ar putea începe producţie de iPhone-uri în India, începând cu luna aprilie

- Adrian Ungureanu
313

După mai bine de un an de negocieri şi tratative Apple şi autorităţile indiene au ajuns la un acord, iar un oficial confirmă că gigantul american va începe în curând producţia de telefoane.

Priyank Kharge, ministrul pentru tehnologia informaţiei al statului indian Karnataka, a confirmat într-un interviu pentru agenţia americană Bloomberg că Apple ar putea începe producţia de iPhone-uri în India, în luna aprilie.

Apple a contractat deja producătorul taiwaneze ODM Wistrom care deţine linii de producţie în India, în capitala tehnologică a Indiei, Bangalore.

Declaraţiile lui Kharge confirmă această informaţie în interviul pentru Bloomberg. „iPhone-urile Apple vor fi produse în Bangalore, iar toate telefoanele produse aici vor fi destinate pieţei din India”, a declarat oficialul indian, subliniind, totodată, şi faptul că autorităţile locale vor ajuta Apple să contracteze şi alţi producători din regiune.

Este o nouă veste bună pentru Apple, pentru că din moment ce va putea produce pe plan local, va putea să-şi deschidă şi magazine fizice. India este a doua cea mai mare piaţă de telefoane din lume, după China, dar Apple a vândut doar 2,5 milioane de unităţi în 2016, în condiţiile în care analiştii consideră că americanii ar putea atrage încă 60 de milioane de utilizatori de telefoane iPhone, dacă ar putea să-şi vândă direct produsele.