Apple ar putea ajunge în acest an la valoare de piață de peste 1 trilion de dolari

145

Rezultatele solide ale companiei și așteptările mari legate de noile telefoane ce urmează să fie lansate în toamna acestui an, au ajutat compania americană să mai depășească o bornă importantă în aceea ce privește perspectiva de business.

După ce a publicat rezultatele financiare înregistrate în primele trei luni ale acestui an, încrederea investitorilor Apple a crescut și mai mult, condiții în care valoarea acțiunilor companiei americane a continuat să crească astfel încât valoare de piață a gigantului tehnologic să depășească pentru prima dată în istorie pragul de 800 de milioane de dolari.

Analiștii de pe Wall Street susțin că Apple ar putea depăși anul acesta chiar pragul de 1 trilion de dolari, egalând recordul din toate timpurile atins vreodată de o companie listată la bursă, deținut de compania de stat PetroChina. Ca să aveți o imagine mai clară asupra acestei valori, potrivit datelor publicate de Banca Mondială, PIB-ul României era estimat la 178 miliarde de dolari.

Apple este deja cea mai valoroasă companie de pe piață, cu o valoare totală de 803 miliarde de dolari, urmată de Alphabet, conglomeratul din care face parte Google, cu o capitalizare de peste 573 miliarde de dolari și Microsoft a cărei valoare de piață este de aproape 509 miliarde de dolari.

Analistul american Brian White, din cadrul companiei Drexel Hamilton, anticipează că titlurile Apple ar putea ajunge în acest an la 202 dolari per acțiune, ceea ce ar însemna că Apple va depăși pragul de miliarde de dolari. Dar totul depinde de cât de bine vor performa în vânzări noile iPhone-uri ce vor fi lansate în toamnă.