Apple a anunțat furnizorii de componente că nu va mai plasa comenzi noi pentru iPhone X

448

Vânzările de iPhone X sunt clar mult sub așteptările celor de la Apple, în condițiile în care surse din industrie susțin că gigantul american i-a anunțat pe furnizorii de componente că nu va mai plasa comenzi noi în a doua parte a acestui an.

Nu este prima oară când auzim că vânzările de iPhone X sunt extrem de slabe. Dar acum surse din rândul furnizorilor sud-coreeni de componente anunță că aceste companii nu vor mai primi comenzi pentru componente dedicate modelului iPhone X și în a doua parte a acestui an.

Ținând cont că Apple ar fi decis reducerea la jumătate a volumului de producție de modele iPhone X față de ce stabilise inițial le va afecta puternic rezultatele financiare ale furnizorilor.

Printre aceștia, cei mai afectați vor fi BHflex și Samsung Electro-Mechanics, companiile care furnizează plăcuțe de circuit flexibile pentru telefoanele celor de la Apple.

Primii care au fost deja afectați de reducerile comenzilor din partea Apple au fost cei de la Interplex care s-au văzut deja cu profiturile reduse semnificativ în primele luni ale acestui an, iar pentru primul semestru se anunță un rezultat dezastruos.

Analiștii sud-coreeni anticipează, însă, că a doua parte a anului ar putea fi salvată de posibilele comenzi pentru noile modele de iPhone, ce vor fi lansat în toamna acestui an.