Apple anunță vânzări de iPhone-uri sub așteptări, dar încasările tot au mers bine

404

Gigantul american a publicat raportul financiar pentru ultimul trimestru din 2017, iar rezultatele sunt așteptările pieței, în timp ce oficialii companiei spun că acestea sunt cele mai bune rezultate din toate timpurile.

Compania a anunța că a vândut în perioada octombrie-decembrie 2017, circa 77,3 milioane de iPhone-uri, în timp ce estimările analiștilor indicau vânzări de peste 80 de milioane de unități. Veniturile Apple din vânzarea de telefoane au fost de circa 61,6 miliarde de dolari, în timp ce veniturile totale au fost de 88,3 miliarde de dolari.

Tim Cook a declarat că este cel mai bun rezultat din istoria companiei, din punct de vedere financiar, lucru adevărat, dar ca vânzări de telefoane rezultatul nu este mai bun decât cel din același interval din 2016.

În al patrulea trimestru din 2016, Apple vânduse 77,4 milioane de unități. Așadar, cu trei modelele noi de iPhone, Apple nu și-a putut depăși recordul stabilit cu un an în urmă.

Pe de altă parte, prețul lui iPhone X a fost cel care a ajutat compania americană să facă mai mulți bani.

Cât despre rezultatele din primul trimestrul al acestui an, compania estimează că va avea încasări de 60-62 de miliarde de dolari. Un rezultat care fi peste cele 53 de miliarde de dolari încasate în primul trimestru din 2017.

Dar să vedem dacă vor reuși acest rezultat pentru că tot mai mulți furnizări și parteneri ai Apple, printre care Broadcom și Qualcomm, precum și Samsung se așteptă la încasări mai mici din cauza scăderii vânzărilor de iPhone X. În plus sunt zvonuri care indică reducerea producției de iPhone X la jumătate.