Apple acuzată că a furat tehnologia de înțelegere a limbajului natural utilizată de Siri

419

Apple s-a trezit cu un nou proces pe cap, unul legate de patentele de invenție folosite pe dispozitivele sale și este unul destul de serios, care vizează asistentul virtual Siri, unul din punctele forte al produselor Apple.

Compania Portal Communications acuză Apple că încalcă trei patente pe care le deține legate de modul de înțelegere al limbajului natural. Patentele au fost înregistrate inițial de Dave Bernard, CEO al companiei The Intellection Group, patente care au fost transferate ulterior în portofoliu Portal Communications, care nu le folosește în niciun fel.

Compania a depus deja un dosar împotriva Apple la un tribunal din Texas. Portal cere plata redevențelor pentru utilizarea acestor tehnologii pentru toate iPhone-urile și iPad-urile vândute care au oferit suport pentru Siri. Asistentul virtual al celor de la Apple a fost integrat pe iPhone-uri prima oară în 2011, pe iPhone 4S.

Portal Communications mai acuză că patentele lor au fost folosite și pe dispozitive mai vechi ale celor de la Apple, chiar și pe unele Mac-uri din 2009, dar nu spune în ce aplicații ar fi fost folosite patentele lor. Deci vorbim de foarte mulți bani dacă justiția le-ar da dreptate.

Sigur, dacă dai pe cineva în judecată nu înseamnă că ai și câștigat pentru că trebuie să dovedești că ai dreptate. Nu sunt avocatul Apple, dar mă întreb ce au așteptat cei de la Portal Communications din 2011 și până acum, de când Siri a debutat pe iPhone 4S? Au trecut 6 ani și jumătate de când Siri există pe dispozitivele celor de la Apple.