Apple a vândut doar 2,5 milioane de telefoane în India – o ţară cu 1,3 miliarde de locuitori

- Adrian Ungureanu
282

De mai bine de un an Apple încearcă să-şi facă intrarea oficială pe piaţa indiană, făcând pressing la autorităţile indiene pentru a putea deschide o linie de producţie de telefoane. Se pare că este aproape de a semna un acord, ceea ce iar asigura accesul pe a doua cea mai mare piaţă de telefoane mobile din lume, după China.

Apple are toate motivele pentru a insista, pentru că potenţialul este uriaş. Apple a vândut doar 2,5 milioane de telefoane în 2016 în această ţară, care are 1,3 miliarde de locuitori, a doua ţară ca populaţie din lume.

Potrivit analiştilor Apple ar putea vinde lejer peste 60 de milioane de telefoane în această ţară, dacă şi-ar spori prezenţa directă, fără să mai mizeze pe intermediari. Dar ca să-şi deschidă propriile magazine trebuie să asigure măcar 30% din stocuri, cu telefoane produse în India. De aceea şi insistenţa celor de la Apple din ultimul an.

Piaţa din India este dominată în prezent de marii rivali de la Samsung, care au o cotă de piaţă de 24%, urmaţi de chinezii de la Vivo, cu o cotă de 10%. Locul trei este împărţit de cei de la Xiaomi şi Lenovo fiecare cu câte 9% din piaţă.