Apple a prezentat oficial noile iPad Pro

187

Worldwide Developers Conference (WWDC) 2017 a fost o ocazie bună pentru Apple să-și prezinte noile tablete iPad Pro, care erau așteptate cu această ocazie.

Compania americană a prezentat modelele cu ecrane de 10,5 inci și 12,9 inci, care vin cu noi display-uri Retina și procesoare mai puternice.

Noile display-uri sunt mult mai luminoase, mai colorate, iar panourile de protecție oferă o vizibilitate sporită a conținutului afișat chiar și în condiții de luminozitate ridicată. În plus oferă suport HDR și o rată de refresh de până la 120 Hz.

Compania a introdus și noile stylus-uri Apple Pencil care sunt și mai rapide decât modelele anterioare, având o latență de doar 20 de milisecunde, care nu ar trebui să fie una sesizabilă.

Apple a introdus pe noile tablete, porturi USB 3.0 care ar trebui să ofere o rată de transfer a datelor pe alte dispozitive și mai rapidă, precum și o încărcare mai rapidă, tabletele fiind dotate și cu tehnologie Fast Chargng.

Compania americană a introdus și o nouă platformă, Apple A10X Fusion, care vine cu procesoare cu 6 nuclee (CPU) și procesoare grafice (GPU) cu 12 nuclee. Potrivit Apple, noile procesoare cu 30% mai rapide decât generația actuală și oferă performanțe video sporite cu 40%. Ambele tablete vor fi livrate cu noul sistem de operare iOS 10, dar din toamnă, vor primi iOS 11.

Noile iPad-uri sunt deja disponibile la precomandă. Prețurile încep de la 649 de dolari pentru modelul de 10,5 inci, dotat cu 64 GB spațiu de stocare intern, și de la 799 dolari pentru versiunea de 12,9 inci, cu aceeași cantitate de spațiu de stocare. Prețurile urcă până la 1.099 de dolari pentru versiunea de 12,9 inci, cu 512 GB memorie internă.